Mijn tuinmeubelen na de winter summerproof maken

Hoe onderhoudt u het beste uw tuinmeubelen?

Tuinmeubelen en terrasmeubelen staan dag in dag uit buiten. Sneeuw, regen, vrieskou, een zomerse hittegolf …  Ons klimaat kent behoorlijk wat grillen en onze buitenmeubelen moeten dat allemaal probleemloos trotseren.

Roestvrij staal en aluminium vragen daarom geregeld om een ‘poetsdoek’ zodat het gelakt aluminium en het roestvrij staal mooi glanzend blijft. Een sopje met water en groene zeep volstaat. Of je kan hier ook perfect de Alu cleaner and protector van Brustor gebruiken.

Teakhout bevat van nature een hoog oliegehalte waardoor het uitermate bestand is tegen allerlei weersomstandigheden en dus bijzonder geschikt is voor buitenmeubelen. We adviseren om teakmeubelen die dag in dag uit buiten staan eenmaal per jaar te reinigen. We bieden 2 varianten waar we beiden zeer tevreden over zijn, de Borek Teak Cleaner of de Traditional Teak Cleaner and Brightener, om mos, groenaanslag en andere onzuiverheden te verwijderen. Steeds afspoelen met proper water, en in geen geval een hogedrukreiniger gebruiken!

Om de teakhouten meubelen te beschermen tegen vlekken van voeding en drank, is het aan te raden om deze te behandelen met De Borek Protector of de Traditional Teak PatinaShield. Op die manier wordt het hout vuil- en waterafstotend.

Teakhouten meubelen die buiten staan zullen na verloop van tijd verweren, en de oorspronkelijk bruine kleur zal geleidelijk evolueren naar een zilvergrijze patine. Deze vergrijzing is normaal en doet helemaal geen afbreuk aan de kwaliteit van het hout, noch van het meubel. Indien u graag de goudbruine kleur van uw teakmeubelen wil behouden moeten deze regelmatig behandeld worden met de Traditional Teak Sealer,  Deze vertraagt de verdere vergrijzing van teakhout.

Ook onze hoezen van onze zitkussens, doeken van parasols,… kunnen af en toe een reiniging gebruiken. Hiervoor gebruiken wij de Fabric cleaner van Borek, deze reinigt eenvoudig vlekken uit diverse stofsoorten. Om de stoffen terug water- en vuilafstotend te maken gebruikt u de Fabric protector van Borek.