Hoe onderhoud ik mijn Brustor terrasoverkapping?

Geniet het hele jaar door van een stralende terrasoverkapping

De Brustor pergola’s voelen zich goed in elke situatie: zon, regen, weer en wind. Dankzij onze schoonmaaktrucjes blijft uw overkapping  steeds stralen, seizoen na seizoen.

Verwen uw terrasoverkapping en gebruik hem het hele jaar door

Als je in het bezit bent van een pergola, geniet je het hele jaar ongeacht het weer. Dankzij de volautomatische kantelbare aluminium lamellen doseert u naadloos de zon inval, schaduw en ventilatie. U creëert als het ware het perfecte buitenleven. Waarom binnen blijven als buiten ook kan? Een kleine schoonmaakbeurt van uw overkapping zorgt voor jaren gebruiksplezier.

Onze pergola schoonmaakroutine

Dankzij het kwalitatief aluminium en de extra beschermlaag (Quality Coat) weerstaan onze terrasoverkappingen aan elk weertype en vragen ze weinig onderhoud of reiniging. De beste verzorging die je uw terrasoverkapping kan bieden is een routine schoonmaak. Maak de ruimte vrij van tuinmeubelen en veeg losse vuiligheid zoals blaadjes, insecten en spinnenwebben weg. Spuit daarna de overkapping af met warm water, simpel niet?

Brustor’s schoonmaakgeheimpje

Af en toe kan uw pergola een grondige reiniging gebruiken. Begin opnieuw met het wegvegen van het grootste vuil weg maar voorzie ook een emmer met warm water, een neutrale detergent en zachte spons.  Gebruik zeker geen solvent, zuur- of schurende producten zoals schuurpapier! Hoe vaak je dit best doet hangt af van de omgeving waar u woont. In een landelijke omgeving is het aangeraden om 2 maal per jaar uw terrasoverkapping of aluminium structuur schoon te maken. 4 maal wanneer u in een stadsomgeving woont (naast een industriegebied, aan de kust,…).

Ons klimaat en onze omgeving zijn namelijk niet altijd even gunstig voor gepoederlakt aluminium. Daarom heeft Brustor de Cleaning kit voor PVC en aluminium ontwikkeld. Een reinigings- en beschermingskit met 2 producten:

  • een ontvetter op waterbasis voor gepoederlakte metalen
  • een duurzame bescherming voor gepoederlakt aluminium en staal

Beiden worden zuiver gebruikt met een niet pluizende wegwerp vod. De All round cleaner verwijdert onder andere diverse hardnekkige stoffen zoals vet, roet, olie, grafiet, mos, insectensporen,… De Alu Protect beschermt dan weer tegen zure regens, zeelucht, UV stralen en belet het aanhechten van CO2, zout, mossen en andere vlekken. Deze dient wel aangebracht te worden op recente en vernieuwde metalen. Beide zijn PH neutraal en laten uw terrasoverkapping het hele jaar door stralen.  Dankzij deze producten moet u uw terrasoverkapping minder snel reinigen, het vuil spoelt er als het ware gewoon van af.

1, 2, 3 klaar!

Het onderhoud van uw overkapping kun je indelen in drie grote onderdelen: het frame, de goot en het dak. Controleer na de schoonmaakbeurt steeds of de dakgoot volledig vrij is van losse stukken vuil, mos en bladeren.

De benodigdheden voor een grondige poetsbeurt van uw overkapping zijn dus:

  • Warm water / tuinslang
  • Een spons
  • Een zachte borstel
  • En natuurlijk onze Cleaning Kit

BRUSTOR Cleaning kit

Umbrosa – Ingenua